Ekološka proizvodnja jedini je održivi način proizvodnje!

Ekološka poljoprivreda nije samo proizvodnja bez kemikalija, mineralnih gnojiva i hormona, već je gospodarenje koje zahtjeva posebnu pažnju i odnosi se na cjelokupni proces.

Organska/ekološka/biološka poljoprivreda nema za cilj proizvesti samo kvalitetnu hranu, već kvalitetnu hranu na kvalitetan način i pri tome očuvati okoliš. To je sustav proizvodnje gdje se nastoji maksimalno iskoristiti potencijal ekosustava, stimulirajući, jačajući i harmonizirajući biološke procese.

Udio poljoprivredne proizvodnje u svakoj se državi članici EU povećava, jer je zadnjih godina potražnja potrošača za ekološki certificiranom hranom u značajnom porastu. Osnovna prednosti bioloških preparata u poljoprivrednoj proizvodnji naspram kemijskih jest da takvi pripravci NE ostavljaju neželjene tragove u hrani, nemaju štetni učinak na čovjeka, okoliš i korisne organizme. Dobiveni su iz potpuno prirodnih izvora i potpuno su u skladu sa prirodom.

Naš asortiman ekoloških pripravaka posjeduje sve potrebne CERTIFIKATE za upotrebu u ekološkoj proizvodnji.

Gnojiva i pripravci koje distribuira BIOinput na svjetskom tržištu postoje dugi niz godina, a sada su dostupni i kod nas.