Andermatt AG Group

Od 1988. godine Andermatt grupacija za cilj si je postavila zamjenu kemijskih pesticida dobrim biološkim alternativama, poput mikrobnih proizvoda, prirodnih tvari, korisnih insekata i zamki.

Andermatt je pokrenuo prvu proizvodnju sredstava za zaštitu bilja na bazi bakulovirusa. Danas je općepriznato kako uporaba bioloških kontrolnih mjera nudi ne samo rješenje u organskoj poljoprivredi, već i vrlo učinkovit alat unutar integriranih ili konvencionalnih programa suzbijanja štetočina za ekološki prihvatljivu proizvodnju hrane bez kemijskih rezidua.

Paleta proizvoda sastoji se od: insekticida, fungicida, biostimulansa i bioinokulanata, mikrobiološkog tretmana sjemena, regulatora rasta, kontrole glodavaca, makroorganizama i sustava za praćenje i hvatanje u stupice.

Uz linije proizvoda koji su namijenjeni profesionalnoj upotrebi, postoji i linija proizvoda za kućnu – amatersku upotrebu.

Osim biljne zaštite Andermatt grupa proizvodi i liniju proizvoda namijenjenih ekološkoj stočarskoj proizvodnji – pčelarenje, peradarstvo i govedarstvo.

Naša paleta tekućih gnojiva i stimulatora

U našem asortimanu nudimo kompletnu ponudu tekućih gnojiva, stimulatora i pripravaka druge namjene jer surađujemo sa inovativnim i profesionalnim proizvođačima pripravaka za organsku i integriranu proizvodnju.

Proizvodi, koje nudimo u našem asortimanu tekućih gnojiva za folijarnu primjenu i sustave za navodnjavanje, sjedinjenje su prirode i tehnologije te Vam dajemo mogućnost da uz njih uzgojite najbolje proizvode.

Svi su pripravci organskog ili organo -mineralnog porijekla te u potpunosti zadovoljavaju kriterije po pitanju kvalitete, brige o okolišu i cijene.

Uz pripravke koje nudimo omogućava se smanjenje upotrebe kemijskih pripravaka u poljoprivredi jer koristimo inovativne tehnike u biljnoj ishrani kako bi proizveli zdrave, sigurne i prirodne poljoprivredne proizvode.

Također posjedujemo pripravke koji se mogu koristiti u ekološkoj proizvodnji te posjeduju za to odgovarajuće certifikate. Većina pripravaka za ekološku proizvodnju sastoji se od algi kao glavne komponente te samim time vrijednost proizvoda te učinak istog značajno raste. Uz alge kombinirani su razni drugi elementi i aktivne tvari potpuno organskog porijekla. Tako nudimo pripravke kojima biljke jačamo na napad raznih bolesti kao: pepelnice, plamenjače, alternarije, botritisa, raznih bolesti polijeganja, monilije te raznih bakterijskih i virusnih bolesti. Osim toga nudimo pripravke koji zadovoljavaju metaboličke procese kao i potrebe biljaka za hranom. Mikro elementi u pripravcima su u kelatnom obliku u kombinaciji sa organskim molekulama te su zbog toga visoko dostupne biljkama.

Physioner tehnologija za integriranu proizvodnju nova je tehnologija na tržištu, a potiče rast korijenovog sustava i apsorpciju hranjiva omogučavajući vodi da se distribuira u tlu bez cijeđena i time smanjuju potrošnju.

Peletirana gnojiva Grena

Naša peletirana gnojiva GRENA i EKO certifikati

Uvoznik smo i distributer organo-mineralnih gnojiva za profesionalnu upotrebu poznatog talijanskog proizvođača gnojiva Grena s.r.l. koji na talijanskom tržištu postoji od 1956 godine.

Više je momenata koji Grena gnojiva čine jedinstvenima na tržištu, a jedan od njih je podatak da Grena gnojiva sadrže odmah dostupne aminokiseline zbog kojih gnojiva imaju visok stimulativni učinak. Osim toga gnojiva su obogaćena mikro elementima te sumporom, kalcijem i magnezijem te su zbog toga rangirana kao visoko kvalitetna i jedinstvena na tržištu. Vrlo je važno poznavati i sam proces proizvodnje Grena gnojiva jer samo tako je moguće vrednovati i razumjeti neupitni agro učinak gnojiva te njihovu sposobnost unošenja hranjiva u tlo. Važno je spomenuti da se cijeli proces proizvodnje detaljno nadzire te je u svakom trenutku moguće saznati korištenu sirovinu u svakom pakiranju. Grena sistem kontrole uključuje konstantne serije analitičkih testova svih sirovina i svih proizvodnih lot brojeva. Grena iznimnu važnost posvećuje očuvanju okoliša.

EKO certifikati i autorizacije

Grena s.r.l. primjenjuje metode proizvodnje organskih gnojiva u skladu sa uredbom EU 834/2007 i Uredbom EU 889/2008 te svim sljedećim i pratećim dodacima.

EKO proizvodi su unešeni u spisak glavnih inputa za organsku proizvodnju krovnih certifikacijskih kuća: FIBL, InfoXgen, IMO Control.

Grena je član Assofertilizzanti.

Proizvodnja gnojiva usklađena je s regulativom EU 1069/09

  • Proizvodni pogon ABP58PROCP2
  • Tehnički proizvodi ABP58UFERT2

Svi proizvodi koje navodimo kao EKO autorizirani su od strane Ministarstva zdravlja i Ministarstva poljoprivrede u Italiji. Registracijski broj 255/07u registru proizvođača gnojiva.

  • Sve čvrste i tekuće formulacije organskih gnojiva unijete su u registar dozvoljeni gnojiva u organskoj proizvodnji
  • Sva organo-mineralna gnojiva unjeta su u registar gnojiva

Grena s.r.l. garantira za kvalitetu proizvoda ukoliko se oni skladište po propisanim uvjetima u originalnom pakiranju te ne snosi odgovornost za štetu ili djelomične rezultate uzrokovane nepravilnom primjenom ili bilo kakvom primjenom koja se kosi sa dobrom poljoprivrednom praksom ili primjenom koja nije usklađena sa preporučenim količinama.

Naša Eko linija gnojiva posjeduju certifikate te ih smijemo koristiti kao dozvoljeni input u ekološkoj proizvodnji. Na tržištu postoji širok spektar organskih ili organo mineralnih gnojiva no nisu sva ta gnojiva dozvoljena u ekološkoj proizvodnji.