S punim pravom i rezultatima iza sebe, tvrtka Bioinput tvrdi da Grena organska i organo-mineralna gnojiva uistinu nemaju konkurencije na hrvatskom tržištu. Gnojiva jedina imaju Fibl certifikat i performanse s kojima se ne mogu pohvaliti ni jedna druga na tržištu, ističu. Poznati godinama na inozemnom tržištu, u kratkom su roku prepoznata od strane profesionalnih ekoloških proizvođača u Hrvatskoj te vjeruju da vrijeme Grena organskih i organo-mineralnih gnojiva tek dolazi.

Kvalitetne sirovine

Kada se uspoređuju druga gnojiva na tržištu, sirovine koje ulaze u Grena gnojiva jedne su od najskupljih i proteinski najkvalitetnijih. Sirovina koja ulazi je isključivo dlaka, kosti i koža peradi, zečeva i riba. Ne sadrže industrijsku obrađenu kožu sa teškim metalima kao neka gnojiva konkurentskih firmi.

Drugačiji način proizvodnje

Sirovine koje ulaze u Grena organsku supstancu u procesu termalne hidrolize kuhaju se na vodenoj pari maksimalno na 90°C te 20 minuta na 133°C. Taj je podatak vrlo važan zato što ne dolazi do direktnog utjecaja otvorenog plamena (koji može doseći i 900°C) te spojevi u sirovinama ostaju netaknuti i organska masa “živa”. Problem kod gnojiva dobivenih kuhanjem na otvorenom plamenu je taj što sirovine u tim gnojivima postaju karbonizirane, spojevi se raskidaju te su hranjiva podložna ispiranju i nisu dostupna biljkama kroz duži period. Način proizvodnje Grena gnojiva zahtjeva veliku količinu energije i ona spadaju među najkvalitetnije na tržištu, a rezultat dostupnosti i iskorištavanja hraniva je vrlo mjerljiv.

Sva se gnojiva sastoje od dvije komponente:

 1. Grena Matrix-a
 2. Mineralnih komponentiadf
  Bioinput Grena gnojiva

  Grena Biobase 3.8.8. sa povećanim sadržajem fosfora i kalija. Bitno je gnojivo staviti barem mjesec dana prije kretanja vegetacije kako bi se dio fosfora i kalija oslobodio i bio dostupan biljkama kada krene vegetacija. Organska se gnojiva ne otapaju nego razgrađuju i za to je potrebno vrijeme. Gnojivo koristimo u višegodišnjim nasadima, povrtlarskim i ratarskim kulturama.

  Grena life 4.6.10 S + 2 MgO odličan je izbor za višegodišnje kulture koje zahtijevaju više kalija u svojoj ishrani.

  Grena gran semina 4.10.0 + Zn gnojivo je koje sadrži i cink kao element koji je vrlo važan u ishrani ratarskih kultura.

  Grena Biotech 3.10.5 S + 2 MgO za zemljišta koja na analizama pokazuju nedostatak fosfora ili za kulture koje imaju izraženu potrebu za fosforom.

  Grena biosprint Ca 9.1.1. gnojiva sa većim sadržajem dušika. Utjecaj dušika u tom gnojivu je vrlo vidljiv te djeluje kao neka gnojiva koja imaju 16% dušika. Dušik se ne ispire jer je vezan za organsku masu tla.

  Za sve dodatne informacije obratite se tvrtki Bioinput na jedan od niže navedenih kontakata. Možete im poslati analizu zemlje i rado će vam pomoći oko izračuna količine gnojiva!

  Foto: dolgachov/bigstockphoto.com