Opis

Ljepljive ploče spadaju u najvažnije alate za monitoring štetnika. Monitoring štetnika je izuzetno važan kako bi znali u koje vrijeme trebamo koristiti insekticide. Na taj način smanjujemo troškove tretiranja jer radimo ciljano na temelju podataka, te smanjujemo mogućnost suzbijanja neželjenih korisnih organizama te si osiguravamo bolji prinos po pitanju kvalitete i kvantitete. Osim što postavljanjem ljepljivih ploča osiguravamo monitoring i točno vrijeme tretiranja, pločama smanjujemo i broj štetnika.

Ploče su dimenzija 40×24,5 cm i na taj način osiguravaju optimalnu prekrivenost. Boja na pločama je postojana, ljepilo ima jednaku učinkovitost neovisno o vremenskim prilikama. Ploče su napravljene od čvrstog polipropilenskog materijala.
Žute ljepljive ploče koriste se za monitoring lisnih uši, muha i ostalih štetnika. Bijele ljepljive ploče koriste se za monitoring i hvatanje osica. Plave se ploče koriste za monitoring i hvatanje tripsa.
Ploče treba postaviti na područje maksimalnog osvjetljenja. Smještene na krajevima voćnjaka zbog veličine i boje ploče mogu djelovati i repelentno onemogućavajući muhama i mušicama ulazak u voćnjak.