NAJAVA!! – DAN EKOLOŠKOG VINOGRADApetak 15.9. u 18 sati u Vinariji Lovrec, Sveti Urban 133, 40 312 Štrigova, prezentacija ekološke vinogradarske proizvodnje
 
Ove godine u suradnji s Vinarijom Lovrec iz Međimurja organiziramo druženje vinogradara i vinara na njihovom predivnom imanju.
 
Vinarija Lovrec je višegeneracijska vinogradarsko-vinarska tradicija koju devedesetih godina prošlog stoljeća obnavlja prof. Franjo Lovrec, vinski vitez i promicatelj znanja, iskustva i istine o vinu i oko vina.
Posljednjih petnaestak godina sin Krešimir preuzima odgovornost vođenja poslova. Kao istinski artisan vinarstva, posvećuje se njegovanju naslijeđenog srednjoeuropskog sortimenta preporučenog već 1847.god. od njemačkih i austrijskih vinogradarskih stručnjaka čiji osnovni stručni standardi vrijede i danas.
 
U protekle četiri godine naša uspješna suradnja s vinarijom Lovrec odvija se u njihovim vinogradima. Naime, ekološki znak vina Lovrec nose već dugi niz godina, ali kako vino nastaje u vinogradu treba posvetiti najviše pažnje upravo proizvodnji.
 
Stoga nam je ove godine želja pokazati što većem broju zainteresiranih vinara i vinogradara kako se proizvode ekološka vina, koji su izazovi s kojima se nose i na posljetku razbiti famu oko cijene koštanja ekološke proizvodnje po hektaru kada su u pitanju zaštita i prihrana vinograda ekološkim sredstvima.
 
Svi zainteresirani koji žele posjetiti ovo događanje mogu se prijaviti na naš e-mail: bioinput@andermatt.hr 
 
U petak 15.9. u 16 sati u Vinariji Lovrec, Sveti Urban 133, 40 312 Štrigova