SIVA PLIJESAN uobičajen je naziv za bolesti koje uzrokuje gljiva Botrytis cinerea.
B. cinerea parazitira na vrlo velikom broju biljaka domaćina. Osobito štetnom smatra se na vinovoj lozi, jagodi, malini i kupini, rajčici, salati i brojnim cvjećarskim kulturama. B. cinerea može zaraziti različite biljne organe, no najčešće napada zrele plodove. Gljiva je izvrsno prilagođena i saprofitskom i parazitskom načinu života.
Treitranje Botrytisa se radi specialno namijenjenim fungicidima u ekološkoj poljoprivredi.
MONILIJAMonilia laxa je jedna od najznačajnijih, najučestalijih i najopasnijih gljivičnih bolesti posebno izražena i opasna kod koštičavog voća. NO pojavljuje se i u mnogim drogim kulturama.
KRASTAVOST KRUŠAKA I JABUKA  – Vremenske prilike ovog proljeća s mnogo oborina i hladnim danima u travnju i svibnju stvorili su optimalne uvjete za razvoj Venturia pyrina – koja uzrokuje krastavost krušaka i krastavost jabuke (Venturia inaequalis).
Čak i ako je u zimskom periodu odrađena zaštita bakrenim preparatima, kao i sva tretiranja prije i poslije cvatnje, nisu uspjela zaštiti pojavnost bolesti.
Vitisan je registriran za širok raspon različitih usjeva protiv nekoliko glavnih gljivičnih bolesti. Nema opasnosti od rezistencije, potpuno kompatibilan u organskoj proizvodnji bez ostataka. Protiv pepelnice, krastavosti, Botrytis, Gloesporium, Monilia.
FORMULACIJA I AKTIVNA TVAR: topivo prašivo, kalij bikarbonat 100%
STANDARDNA DOZA:
Sukladno normama navedenim na FIS bazi.
VitiSan se može miješati s preparatima na bazi bakra, sumporom te s Equisetum Plus, kao i kemijskim botriticidima.
KARBICURE je fungicid koji se koristi u vinogradarstvu, voćarstvu, povrćarstvu, ljekovitom i aromatičnom bilju te cvijeću.
Proizvod najbolju učinkovitost daje u visokom potencijalu infekcije te u kišnom razdoblju kada njegov sastav u potpunosti osigurava pokrivenost i otežava ispiranje
prilikom kišnog i vlažnog razdoblja.
FORMULACIJA I AKTIVNA TVAR: topivo prašivo, kalij bikarbonat
STANDARDNA DOZA:
Sukladno normama navedenim na FIS bazi.