Iako nas od kraja srpnja dijeli svega 10-ak dana, nije kasno za sijanje u vrtu!
Ukoliko su gredice prazne, dobro obrađene i pognojene, tijekom srpnja mogu postati dom za radič, repu, čak i mrkvu. Volite li crnu rotkvu, može se i ona naći u željenom kutku vrta. Ukoliko ste pobornik zdrave hrane, onda vjerojatno volite i ciklu te blitvu. Iako će oni izrasti najesen, sad je vrijeme da ih posijete. Isto je i sa perišinom i pastrnjakom. Sijanjem ovih biljaka osigurat ćete si fine, zdrave i prije svega ukusne juhe za kraj ljeta i početak jeseni!
Pitate li se zašto na popisu nisu salata, špinat i rotkvica; odgovor je – strpite se i čekajte kraj ljeta. Tada će pasti temperature i stvorit će se preduvjeti za njihovo sijanje. Odvažite li se sad na sijanje navedenih kultura, riskirate da biljke odu u cvijet, budući da slabo rastu po vrućinama. Procijenite kakva je temperatura zraka tijekom srpnja jer topli srpanj znači i da sve niče jako brzo!

Da bi tlo, na koje ćete sijati neke od biljaka, bilo spremno za radove i osiguralo dobar rast i razvoj biljaka, koristite proizvode iz palete BIOinputa!