Od ovog proljeća novi proizvod na našem tržištu, ali uvelike rasprostranjen po čitavoj kugli zemaljskoj.

T-Gro sadrži spore soja Trichoderma asperellum kd, koje klijaju u tlu i naseljavaju se u zoni korijena biljke. T-Gro poboljšava mobilizaciju hranjivih tvari i otpornosti biljaka na stres uzrokovan suboptimalnim uvjetima, kao što su poplavljivanje, suša ili drugi. Tako, T-Gro podržava biljku da razvije veći, zdraviji ii učinkovitiji korijenov sustav i može se primijeniti na većini usjeva.

Dobri rezultati postignuti su na raznim usjevima, uključujući krumpir, povrće, rasadničke kulture, pašnjaci, voće, drveće i travnjci. Način primjene je fleksibilan i ovisi o vrsti usjeva. T-Gro se može primijeniti i na tretman sjemena, kao prskanje u brazdu ili kao zalijevanje tla.

 

U najnovijim istraživanjima provedenim u Kanadi na 2500 ha u Ontariju, na kukuruzu i soji, pokazao se vrlo efektivnim.

Reakcija uzgajivača na ovaj proizvod bila je snažna. U razgovoru s uzgajivačima uključeni su komentari koje su dali:

“Ugradio se u naš sustav sadnje bez ikakve potrebe za promjenom našeg tijeka rada!”

“Male potrebne količine proizvoda učinila je aplikaciju jednostavnom!”

“Gdje smo ga primijenili, naš je usjev bio bolji od netretiranih površina.”

“Jednostavan!!!”

Andermatt Canada također je koristio terensku demonstraciju nazvanu B.E.S.T. suđenje. Akronim za Biological Evaluation Systems Training. Odaziv na ove događaje bio je snažan i sudjelovanje uzgajivača bilo je vrlo aktivno. Uzgajivači su naručili T-GROW EZ FLOW za primjenu na nadolazećoj sjetvi ozime pšenice. Imajte na umu da je na ovim događajima uzgajivača neuobičajeno da se fizičke narudžbe predaju na samom događaju; uzgajivači obično čekaju da probave informacije i naručuju kasnije.

Rezultati berbe povećali su povjerenje u T-GROW EZ FLOW. U kukuruzu i soji rezultati su se kretali do povećanja prinosa od 4-6%. Nije potrebno kupovati dodatnu opremu niti povećavati druge inpute. Uzgajivači dobivaju više od onoga što inače rade.

2023. bit će godina rasta za T-GROW EZ FLOW koji je napravio rani utjecaj i svojom jednostavnom primjenom osvojio uzgajivače.